Za Spravodlivosť, Pokrok a Kvalitu života

Novovznikajúce  zjednocujúce  občianske Hnutie OBČAN – NÁROD – SPRAVODLIVOSŤ   (Hnutie ONÁS),  vníma dianie  v Slovenskej republike, ako aj v globálnom svete, v ktorom nám hrozí zánik  našej  štátnosti. Strácame zvrchovanosť a suverenitu nad svojimi inštitúciami a svojím územím.  So znepokojením pozorujeme  morálny a ekonomický rozklad spoločnosti.

Občianske hnutie vzniklo, ako reakcia na situáciu ignorácie požiadaviek občanov SR. Spojením občianskych združení, aktivistov bojujúcich za slobodu, demokraciu a spravodlivosť, Občianskeho generálneho štrajku a s podporou Nezávislého zväzu ekonómov Slovenska, ako aj Slovenskej ekonomickej spoločnosti. 

Vážení spoluobčania, už ďalej nemienime a nechceme tolerovať systém,   vybudovaný politickými stranami, ktoré viac ako tridsať rokov devastujú našu krajinu a jej občanov. 

Voľby sa stali nástrojom uzurpovania si moci rôznych záujmových skupín a tzv. oligarchov, ktorých hlavným cieľom je obohacovanie sa vo svoj prospech, na úkor štátu a občanov. Svoje osobné záujmy povýšili nad záujmy  občanov SR! Preto  my, občania SR , ktorým patrí  náš štát , máme právo povedať – stačilo! 

Naša vlasť je  systematicky rozkladaná z vnútra i z vonku. Od vzniku Slovenskej republiky v r. 1993 sa naša pozícia v stredoeurópskom priestore neustále oslabuje. Rozhodli sme sa, že už nebudeme ďalej mlčať a znovu sa postavíme  za spravodlivosť,  práva a slobody  občanov,  ktoré  sme si v  r. 1989 vybojovali. Nesystémové, nespôsobilé, a živelné riadenie štátu, ktoré tu vytvorili doterajšie vládnuce politické strany zlyhalo.  Z roka na rok sa zhoršuje sociálna a zdravotná starostlivosť o  bežných občanov. Dochádza k vyľudňovaniu obyvateľstva SR. Občania sú nútení hľadať si uplatnenie  mimo územia SR.

Existujúci politický systém je naďalej neúnosný! Hnutie ONÁS pracuje v duchu odkazu Alexandra Dubčeka, ktorý chcel tvoriť politiku s ľudskou tvárou. Preto ponúkame alternatívu ZÁSADNEJ ZMENY EXISTUJÚCEHO  SYSTÉMU riadenia štátu. Chceme zmeniť nesystémové riadenie štátu na systémové, v ktorom na prvom mieste budú OBČANIA, rozvoj a zvrchovanosť Slovenskej republiky! Tak vrátime  spravodlivosť, práva  a slobody našim občanom. Preto vyzývame všetkých občanov, občianske združenia a spolky v Slovenskej republike , ktorým  záleží na budúcnosti našej vlasti, našich detí a vnukov , pridajte sa k nám! Vráťme práva, spravodlivosť a slobody občanom a spolu vybudujme nový štát, v ktorom bude mať dôstojný život a miesto každý občan – vrátane našich zahraničných spoluobčanov!

Občianske Hnutie OBČAN- NÁROD- SPRAVODLIVOSŤ,   je otvorené pre všetkých čestných  občanov SR, ktorí si ctia Ústavu Slovenskej  republiky, celistvosť jej územia a práva občanov bez rozdielu náboženského vierovyznania a rasovej neznášanlivosti. 

Spoločne chráňme a zveľaďujme  našu krásnu domovinu a vlasť , najmä pre našu mladú generáciu, na ktorej nám najviac záleží . Vytvorme  im podmienky, aby aj oni mohli vychovávať ďalšie generácie v hrdosti  na svoj rod a národ a s úctou spomínali na svojich predkov.  

Nezabúdajme, že veľa našich otcov a starých otcov zomrelo preto, aby sme my mohli žiť!

  •  
  • S úctou,
  • Mgr.  Ivan Stanovič
  • Predseda Hnutia ONÁS

Od Jozef

Pridaj komentár